Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan gerust contact met ons op!

Lever je bestand aan in pdf, png of jpeg. Zorg ervoor dat de grootte van het bestand klopt met het papierformaat waarvoor je het aanlevert. Volg daarnaast deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Je eigen ontwerp aanleveren kan op twee manieren:

  • Upload je eigen bestanden (pdf, png of jpeg).
  • Gebruik ons ontwerp-programma.

Houd bij het aanleveren rekening met deze aanleverspecificaties voor het mooiste resultaat.

Meerdere bestanden kun je direct uploaden tijdens je bestelling. Wanneer je wilt bestellen zonder bestand dan stuur je je bestand later naar info@growingpaper.bel onder vermelding van je ordernummer.

Ja, het is mogelijk om volvlakken, zoals foto’s en kleurvlakken, te printen. Laat deze maximaal zo’n 30% van het oppervlak beslaan. Door de natuurlijke structuur van Growingpaper, is het papier wat hobbelig.Hierdoor kunnen bij volvlak-printen strepen ontstaan. Houd hier rekening mee, voor het mooiste resultaat.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Ons 80 grams growingpaper is alleen geschikt voor enkelzijdig printen. Onze 250 grams growingcard kan zowel enkel- als dubbelzijdig geprint worden.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Onze standaard levertijd is 4 tot 6 werkdagen en we rekenen geen verzendkosten. Verkort de levertijd naar 2 tot 3 werkdagen door tijdens je bestelling te kiezen voor ‘spoedlevering’. Hier zijn extra verzendkosten aan verbonden.

Geboortekaartjes en rouwkaarten hebben bij ons vanzelfsprekend prioriteit. Deze versturen we zo snel mogelijk en hiervoor hebben we een aparte procedure (zie verder)

Bij grotere orders overleggen we graag met je over de levertijd.

Onze experts controleren je ontwerp en stemmen eventueel suggesties met je af voor het mooiste resultaat. Je ontvangt per e-mail gratis een digitale drukproef en na jouw akkoord gaan we je bestelling printen.

Wil je een proefdruk ook toegestuurd krijgen, dan kan je dit door via de bestelmodule 1 exemplaar te bestellen. We bezorgen je dan zo snel mogelijk een exemplaar van de proefdruk.

Growingpaper heeft twee soorten papier: de growing paper en de growing cards.

Het 80 grams growingpaper voelt aan als briefpapier, is goedkoper en is daarom geschikt voor
flyers en giveaways.

De 250 grams growingcard voelt aan als een stevige kaart en is geschikt voor zowel zakelijk drukwerk (mailings en uitnodigingen) als voor bijzondere gelegenheden (trouwkaarten, geboortekaartjes, rouwkaarten). Ons papier heeft een sociale herkomst en duurzame eigenschappen.

Bekijk ons volledige assortiment.

Voor geboortes hanteren we een andere manier van werken. Geboortes geven we echter voorrang en hiervoor stellen we een andere procedure voor.

Ruim op voorhand plaats je je bestelling en sturen jullie het ontwerp door (zonder de uiteindelijke afmetingen enz). Hiervan maken we een proefdruk en sturen jullie de foto via mail op. Zo zien jullie al hoe het ontwerp er zal uitzien op groeipapier. We reserveren dan ook het nodige papier en productietijd voor jullie.

Als de geboorte er dan is, dan sturen jullie ons het finale ontwerp door. Wij drukken en verzenden
dan binnen de 24u of eerstkomende werkdag.

Bestel je ook enveloppen? Dan kan je die ook al op voorhand laten opsturen.

​In de veldbloemenmix van het 80g papier zitten er heel wat eenjarige voorjaarsbloeiers: antirrhinum, godetia, gypsophyla, dorotheanthus, chrysanthemum, petunia, lobularia, ageratum en iberis.

In de bijenmix van 250g zitten zaadjes van Leeuwenbekjes, Godetia , Gipskruid , Ijsbloemen , Virginian Stock, Klaprozen, Alyssum en Chinese anjer.

Naast de verschillende online betalingsmogelijkheden, kan je ook kiezen om via bankoverschrijving te betalen. Hoe te werk gaan?

Maak tijdens het bestelproces een gebruikersaccount (of gebruik je bestaande).

Schrijf het volledige bedrag over te schrijven op KBC rekening BE65 7340 1550 9396 op naam van Viva Verde BV, met de vermelding van het factuurnummer.

Van zodra we dan je betaling ontvangen hebben op onze rekening, gaan we verder met de verwerking van je bestelling. Let wel, hier kunnen dus 1-2 extra werkdagen over gaan.

Heb je hieromtrent nog vragen, aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

​Wil je wat knutselen, tekenen of heb je voor andere redenen onbedrukt papier nodig in een specifiek formaat? Stuur ons een berichtje en we kijken wat mogelijk is.

We raden je sterk af om met je printer een ontwerp op groeipapier te drukken. Niet alleen bestaat de kans dat je de zaadjes vernietigt of plet, maar riskeer je ook dat de printerkop beschadigt geraakt. De doorsnee printers zijn namelijk niet geschikt om te drukken op de grillige zaadstructuur van het papier. Daarnaast bevatten de standaard printers geen ecologische inkt, waardoor je dus een vervuild product creëert.

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp