Groeipapier laat je woorden ontkiemen. Op dit duurzame papier met bloemzaadjes komt je marketingboodschap, mailing, visitekaartje of geboortekaartje letterlijk tot bloei. 

Papiersoorten

Growingcard (250 gr/m²)

Growingcard voelt als een stevige kaart en wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Het biologisch afbreekbare papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Hier zijn geen chemicaliën aan toegevoegd, alleen water. Onze leverancier is een sociale onderneming die een vaste baan, leefbaar loon en training biedt aan meer dan 30 mensen in de lokale gemeenschap. Beschikbaar in: bijen/vlindermix van veldbloemen, vergeet-me-niet en mix van basilicum en tomaat. 
Opmerking: aangezien het handgeschept papier is, kan de dikte van het papier variëren en ook zo aanvoelen. Het gewicht is dus +/-250gr/m².
 

 

Growingpaper (80 gr/m²)

Het originele Nederlandse Growingpaper voelt als briefpapier. Dit biologisch afbreekbare papier heeft duidelijk zichtbare zaden die het papier een natuurlijke structuur geven. Het is gemaakt van twee dunne lagen papier die zijn gelijmd met aardappelzetmeel met daartussen de zaden. Beschikbaar in: bijen/vlindermix van veldbloemen, klaproos (papaver), vergeet-me-niet, slamix, worteltjes en citroenmelisse.  

 


Duurzaam geprint

Wij doen er alles aan om te zorgen dat de zaadjes in ons groeipapier ook echt uitkomen. Daarom printen we met speciaal aangepaste printers én met biologisch afbreekbare inkt. Want bedruk je groeipapier in een drukmachine of zelf thuis op een laserprinter, dan zullen de zaden niet ontkiemen. Onze printers zijn zo afgesteld dat de zaden genoeg ruimte krijgen. Ook wil je met een gerust hart je kaart in de tuin kunnen leggen zonder schadelijke stoffen in de aarde te stoppen. Dat kan! Onze inkt is volledig biologisch afbreekbaar.

 


Kringloopeconomie 

Met een kaartje van groeipapier laat je geen afval achter. Dat past goed in een kringloopeconomie! In een kringloopeconomie zorgen we ervoor dat alle producten weer hergebruikt worden voor iets anders. Geef je zakelijke mailing, marketing, flyer of andere communicatie een duurzaam tintje door deze op groeipapier te printen. Je klanten blijven niet zitten met oud papier, maar met een bloemetje! Bestel je eigen ontwerp op groeipapier.

 


Zo groeit het

Zorg goed voor je groeipapier en laat de woorden ontkiemen!

Zorg ervoor dat het papier goed vochtig is en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 2 cm aarde. Door elke dag wat water te geven zorg je ervoor dat het papier vochtig blijft. Na ongeveer een week zullen de eerste kiemplantjes verschijnen. Buiten in de tuin plant je het beste tussen half mei en oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. Genoeg licht, warmte en water is essentieel! 

 


Onze proeftuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper komt dus echt tot groei en bloei!

   

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp