Heb je een idee dat je wil laten drukken op Growingpaper? Maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Lees onze tips en tricks om een mooi ontwerp te maken dat perfect is om op Growingpaper te printen.

Tip 1 | Ik heb geen ontwerpprogramma!

Heb je een idee, maar weet je niet hoe je het moet uitvoeren? Via de super handige tool Canva, kan je heel gemakkelijk designs maken. Ze hebben zelfs een grote database met leuke icoontjes en illustraties om je ontwerp mee te versieren.
Kies op onze module je gewenste afmeting, en kijk bij de info hoe groot die is. Maak dan een nieuw bestandje aan in Canva, met deze afmetingen. Joepie, stap 1 is voltooid!

Tip 2 | Hoe moet mijn ontwerp eruit zien?

Growingpaper is een natuurlijk product met een reliëf. Daarnaast printen wij met ecologische inkt. Dit gebeurt met speciaal aangepaste printers, die het papier niet beschadigen tijdens het proces.
We enkele tips mee om jouw ontwerp zo goed mogelijk te laten uitkomen.

  1. Gebruik levendige kleuren met contrast
  2. Neem een open en lichte opdruk, zonder achtergrond. Met grote kleurvlakken zouden er strepen kunnen verschijnen
  3. Gebruik geen foto's, dit zijn grote kleurvlakken die strepen zullen bevatten. Je gebruikt beter illustraties!
  4. Maak geen aflopend document. Wat is dit? Dit is een ontwerp waarbij het gedrukte deel helemaal tot de rand komt. Dit doen wij niet. Zo vermijden wij heel wat papierverspilling.
  5. Zorg ervoor dat er een vrije marge van 8 mm is rondom je ontwerp.
  6. Heb je een design met een voor- en achterkant? Een goede tip is dat je de 2 pagina's achter elkaar zet in hetzelfde PDF-bestandje. Als je in Canva werkt, kan je je pagina gewoon dupliceren!

Tip 3 | Hoe werk ik mijn ontwerp af?

Sla je document op als PDF, speciaal bedoeld voor print. Zo ben je zeker dat het met de beste kwaliteit gedrukt zal worden.
Bestel via de module het gewenste formaat, papier en aantal. Nadat je bestelling is afgerond, kan je je document uploaden. Wij gaan daarna aan de slag, en binnenkort ontvang jij je bestelling!
 

Share

Het originele Growingpaper: De basis voor duurzame verhalen.

Ons groeipapier wordt duurzaam vervaardigd en wij printen met milieuvriendelijke inkt! Groeipapier vormt de perfecte basis voor uw bedrijfs- of persoonlijke verhaal. Verhalen over duurzaamheid, groei, ontwikkeling, inspiratie… Groeipapier versterkt uw boodschap en laat uw woorden ontkiemen.