Een bloeiend nieuw begin. Daar past een duurzaam geboortekaartje van groeipapier bij! Bestel je persoonlijke geboortekaartjes in verschillende formaten vanaf 30 stuks. 

Duurzaam geboortekaartje

Groeipapier geboortekaartjes met bloemzaadjes is een duurzame keuze. Het groeipapier is niet alleen gemaakt van 100% gerecycled papier en is 100% biologisch afbreekbaar, maar wordt ook bedrukt met biologisch afbreekbare inkt op waterbasis. Plant het kaartje dus met een gerust hart in de tuin. Daarmee help je tegelijkertijd de biodiversiteit want de zaadjes bloeien uit tot prachtige veldbloemen, klaprozen of zelfs tomatenplanten. Met meer bloemen in de tuin help je de bijen en de vlinders die het stuifmeel zo hard nodig hebben.

Zo werkt het

Je ontwerp

Bestel je groeipapier geboortekaartje eenvoudig in de webshop. Hier kies je de papiersoort, zaden, het formaat en eventueel ook enveloppen. Tijdens de bestelling kun je het ontwerp uploaden, of maak zelf een ontwerp in de designtool.

Proefdruk

Vanwege de zaden in het papier en de offwhite kleur kan het zijn dat je ontwerp er iets anders uit komt te zien. Daarom heb je de keuze om tijdens het bestelproces te kiezen uit drie opties: geen proefdruk, een digitale proefdruk, of de proefdruk opgestuurd krijgen via de post. Pas na jouw akkoord gaan we de geboortekaartjes printen. We begrijpen dat je pas na de geboorte van die kleine spruit het kaartje helemaal definitief kunt maken. Daarom is het mogelijk alvast een proefprintje aan te vragen van je concept ontwerp. Plaats daarvoor bestelling met je concept ontwerp en als je na de geboorte het definitieve ontwerp stuurt naar info@growingpaper.nl onder vermelding van je ordernummer gaan we snel van start met printen. 

Levering

We proberen geboortekaartjes altijd voorrang te geven in de productie, maar houd rekening met gemiddeld 4-6 werkdagen. Wil je alvast eerder de enveloppen ontvangen zodat die op tijd klaar liggen? Geen probleem, geef dat in de notities aan tijdens je bestelling. Je duurzame geboortekaartjes gepersonaliseerd laten versturen kan ook. Zie hieronder voor meer informatie. 

Heb je al een ontwerp?

Heb je al een ontwerp?

Heb je een mooi ontwerp laten maken door een ontwerper? Kies dan het papier, de soort zaadjes en formaat van je geboortekaartje.

Op zoek naar een designer? Stuur ons een mailtje voor aanbevelingen van een aantal top designers naar info@growingpaper.nl

Bestel je duurzame geboortekaartje
Geboortekaartje zelf ontwerpen

Geboortekaartje zelf ontwerpen

In onze designtool ontwerp je eenvoudig zelf de leukste geboortekaartjes. De bibliotheek zit vol iconen en plaatjes, voeg tekst toe en pas kleuren aan.

Voor het mooiste resultaat lees je vooraf deze ontwerptips.

Ontwerp je duurzame geboortjekaartje
Gepersonaliseerd versturen

Gepersonaliseerd versturen

Het geboortekaartje direct naar de ontvangers laten sturen? Dat kan! Op basis van een adressenbestand printen wij de enveloppen, steken de kaarten in en verzorgen de gehele verzending via PostNL. Neem contact op voor meer informatie.

Contact

 • Formaat van je ontwerp

  Optie 1: Zet de tekst en afbeelding minimaal 8 mm van de rand af.
  Optie 2: Maak het ontwerp aflopend. Zie hiervoor deze ontwerpinstructies.

 • Maximaal 40% volvlak

  Growingpaper zit vol met ‘hobbelige’ zaden, waardoor bij het printen van grote volvlakken strepen kunnen ontstaan.

 • Lichte kleuren en kleine lettertypes zijn soms moeilijk leesbaar

  We adviseren om geen tekst in lichte pastelkleuren te gebruiken. Zoals lichtgeel, lichtgroen en lichtroze.

 • Dubbelzijdig printen op 80 grams growingpaper is niet mogelijk

  Let op dat bij het maken van een folder de print kan doordrukken. Ontwerp alleen op de voorzijde en rechter binnenzijde.

 • Plantinstructie

Plaats een plantinstructie in je ontwerp. Zo weet de ontvanger precies hoe hij of zij het groeipapier het best tot bloei kan brengen! In de designtool vind je deze in de Growingpaper clipart. Download diverse plantinstructies. Let op: de icoontjes staan niet standaard op de kaart.


Groeipapier, of ook wel bloeipapier of zaadpapier, is 100% gerecycled papier met bloemzaadjes. Plant de kaart in de tuin, verzorg het goed en na een week verschijnen de eerste plantjes.

Lees meer over de duurzame en sociale herkomst van ons groeipapier.

Growingcard (250 grams)

Growingcard voelt als een stevige kaart en wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Het biologisch afbreekbare papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Hier zijn geen chemicaliën aan toegevoegd, alleen water. Onze leverancier is een sociale onderneming die een vaste baan, leefbaar loon en training biedt aan meer dan 30 mensen in de lokale gemeenschap. Omdat het handgemaakt papier is heeft het geen gelijkmatige structuur en is elk velletje dus uniek.

Growingpaper (150 grams)

Dit groeipapier voelt als dun, flexibel karton. De zaden zijn duidelijk zichtbaar in het papier wat het een natuurlijke structuur geeft. het papier is iets dikker dan het 80 grams papier en is hierdoor dubbelzijdig te bedrukken.

Growingpaper (80 grams)

Het originele Nederlandse growingpaper voelt als briefpapier. Dit biologisch afbreekbare papier heeft duidelijk zichtbare zaden die het papier een natuurlijke structuur geven. Het is gemaakt van twee dunne lagen papier die zijn gelijmd met aardappelzetmeel met daartussen de zaden. Dit papier is wat dunner dan de growingcard met als voordeel dat de zaadjes snel ontkiemen.

Lees meer over de duurzame en sociale herkomst van ons groeipapier.

Jouw eigen persoonlijke groeipapier geboortekaartjes zijn in verschillende formaten te bestellen vanaf 30 stuks. De meest gekozen formaten zijn: A6, A5, of een folder (gevouwen A5 naar A6). Maar je kunt ook denken aan een rechthoekig, vierkant of een mooi groeilabel voor bij een standaard kaartje.

Let op: het 250 en 150 grams groeipapier is dubbelzijdig te bedrukken, het 80 grams groeipapier alleen enkelzijdig omdat de print anders doorschijnt.

Alle formaten op een rijtje.

250 grams growingcard:

 • Bijen/vlindermix van veldbloemen
 • Vergeet-me-niet zaadjes
 • Kruidenmix
 • Klaproos

150 grams growingpaper:

 • Bijen/vlindermix

80 grams growingpaper:

 • Bijen/vlindermix van veldbloemen
 • Vergeet-me-nietjes
 • Wortel

De bijen/vlindermix bevat bloemzaadjes die veel stuifmeel produceren en daarom de bijen en vlinders zullen aantrekken in je tuin. Goed voor de biodiversiteit!

Growingpaper zit vol met hobbelige zaden en growingcard is ook nog eens handgeschept papier. Dit unieke papier bedrukken vraagt daarom om een speciale aanpak! De inkt die we gebruiken om het geboortekaartje te printen is biologisch afbreekbaar en onze printers zorgen ervoor dat de zaadjes niet te heet worden of niet geplet worden. Je kunt het geboortekaartje dus met een gerust hart in de grond stoppen en de zaadjes komen ook daadwerkelijk uit. Op voorwaarde dat je het kaartje goed plant en goed verzorgt natuurlijk (check deze ultieme tips!).

Stappenplan voor het planten van groeipapier

Groeipapier, ook wel bloeipapier of zaadjespapier genoemd, laat je boodschap tot bloei komen. Maar de zaadjes komen niet zomaar tot bloei. Daar zijn de juiste omstandigheden en een beetje geduld voor nodig.

Stap 1. Maak je groeipapier vochtig

Maak het geboortekaartje eerst goed nat. En dan bedoelen we écht goed nat! Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

Stap 2. Leg je groeipapier op de aarde
Leg het geboortekaartje binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. Kijk hieronder voor de beste zaaitijden van de specifieke zaadjes in ons groeipapier.

Stap 3. Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde
Dek het geboortekaartje af met ongeveer 1 tot maximaal 1,5 cm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water
Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het geboortekaartje vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.

Stap 5. Zon, warmte en veel liefde
Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je geboortekaartje uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Blijf je plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.

Duurzaam geboortekaartje bestellen

Een gepersonaliseerd duurzaam geboortekaartje bestel je eenvoudig bij Growingpaper.

Bestel nu Design tool